Unge journalister gæstede Betty

Unge journalister gæstede Betty

Betty Sørensen Parken åbnede dørene for en flok unge journalister, der skulle skrive lokalnyheder om Vejle og omegn.

Af Rikke Baltzer Knudsen og Caroline Brandt

Hvad får man, når man blander 36 beboere på Betty Sørensen Parken og 16 unge journaliststuderende? Man får hygge, velvære og læring på tværs af generationer.

Aldersgennemsnittet faldt betydeligt på Betty, den dag i oktober, da 16 journaliststuderende kom anstigende med tasker, soveposer, computere og skrivegrej. De unge studerende skulle producere lokalnyheder fra Vejle og omegn i tre dage, og i den forbindelse åbnede Betty Sørensen Parken dørene for dem og tilbød dem morgenmad og logi.

De unge journalister havde i løbet af de tre dage travlt med at rende byen tynd i jagten på gode historier og interessante eksistenser. Det blev til sidst til artikler om alt fra elbiler til ældremad til Vejle Boldklub. Men så snart mørket faldt på, vendte de "hjem" til Betty, hvor de havde slået lejr i husets flexrum.

Her blev der snakket, grint og pruttet i soveposer. Og husets beboere og personale kiggede forbi til en snak i ny og næ.

Unge og ældre havde glæde af hinanden

Så godt som ingen af de unge studerende havde før haft deres daglige gang på et plejehjem, og derfor havde mange forestillet sig et stille sted med gamle mennesker i kørestole.

Derfor blev mange overraskede, da de ankom til Betty og så udsigten over fjorden, mærkede hyggen, hørte klaverspil og sang fra lysgården og oplevede de mange aktiviteter, der i løbet af deres ophold blev arrangeret for de ældre.

"Kan et plejehjem også se sådan ud?" spurgte en af de studerende, der pludselig kunne forestille sig sin egen alderdom på et sted som Betty.

Også beboerne på Betty Sørensen Parken nød godt af de unges tilstedeværelse. Pludselig var der ungt liv omkring dem, og særligt blev de nysgerrige, da det journalistiske arbejde en af dagene måtte foregå i Bettys lokaler.

"Det er dejligt at se al den ungdom og arbejdsglæde," sagde en af beboerne, efter at en studerende havde fortalt hende om artikelskriveriet, og om hvordan det er at være journaliststuderende.

 

En hyggelig morgenstund

Særligt ved morgenbordet kom de unge og ældre hinanden ved. De ældre var netop stået op og ligeledes var de unge. Ja faktisk var de ældre næsten mere friske, end de studerende, der lige skulle bruge en halv time og et par kopper kaffe for at få søvnen helt ud af øjnene.

Ved morgenbordet blev der hygget og udvekslet livserfaring. De ældre fortalte om deres lange liv og delte ud af deres mange erfaringer, mens de studerende fortalte historier om, hvordan det er at være ung og studerende i et Danmark, der ser helt anderledes ud, end det gjorde, da beboerne var unge.

Fælles for såvel unge som gamle, var at de var nysgerrige på hinandens liv og foretagende. Der blev således givet gensidigt indblik livet på tværs af generationer og på tværs af opvækst og baggrund.

Hvad der også er med til at forene forskellige generationer - og specielt den mandlige del - er sport, så selvfølgelig faldt snakken blandt unge og ældre herrer på VM i fodbold.

"Jeg satser stærkt på, at Tyskland vinder," sagde en beboer stålfast. Og et par uger senere, stod Tyskland ganske rigtigt med pokalen i hånden.

De unge journaliststuderende sender en stor tak til Betty Sørensen Parken for husly og hyggelige stunder.