Nyhedsarkiv

Alle nyheder fra Betty Sørensen Parken

21

Reparation

21.06.2019

Grundet reparation vil beboerelevatoren være ude af drift i uge 26. Vi beklager ulejligheden og håber på forståelse.

JUBILÆUMSFEST

15.05.2019

Tirsdag d. 11.06.2019 fejres OK-Fondens 50 års jubilæum i Betty Sørensen Parken.

Dette gøres med indvielse af "CAMP BETTY" - ÅBEN VOGN kl. 11.00. Campingvognen er opstillet på fastliggerplads 1 ved cykelstativet.

KL. 12.30 er der JUBILÆUMSFROKOST i restauranten - frokost "a la 60'erne, så derfor er øl, sodavand og snaps også en del af frokostbordet. Efterfulgt af kaffe og jubilæumslagkage.

Musikalsk og syngende underholdning af Ebbe og Egon, som lægger op til fællessang.

Pårørende og beboere i senior - ældreboliger er velkomne, deltagerpris er 175 kr., tilmelding nødvendig - senest 3.6 - til Marianne sekretær.

Vel mødt Inger Marie

VALG TIL EUROPAPARLAMENTET OG FOLKETINGET

13.05.2019

Der vil være mulighed for at stemme i Betty Sørensen Parken hhv. d.22.5. og d.28.5.

Nærmere information følger.

Dysfagi med øvelser og smagsprøver

11.03.2019

Torsdag eftermiddag åbnede Betty Sørensen Parken op for en temadag i dysfagiens tegn med ialt 30 tilmeldte.

Et tværfagligt team præsenterede en spændende temadag, der bl.a. bød på øvelser og smagsprøver, efterfulgt af middag i parkens restaurant.

Vi, i Betty Sørensen Parken, vil gerne sige tak for den store opbakning og de mange roser.

På gensyn.

 

 

Dysfagi

16.02.2019

Beboere, pårørende, frivillige og personale inviteres til temaeftermiddag/aften med fokus på den særlige indsats, der gennem den seneste tid har været på madfremstilling og i særdeleshed til beboere med synke-tyggebesvær, den såkaldte DYSFAGI-mad.

Denne kostform har frembragt mange spørgsmål og kommentarer fra mange sider, derfor: MØD OP - torsdag d. 7.3.19. fra kl. 16. i flexrummet, sammen med husets frivillige, beboere, pårørende og personale HØR OM - det "dysfagiske-måltid" og få kendskab til de faglige overvejelser, der ligger til grund herfor. SMAG PÅ - den specielle mad og bliv lidt klogere herpå.

Eftermiddagen vil indeholde oplæg fra såvel sygeplejefaglig og terapeutisk som kostfaglig side. Der vil naturligvis være plads til spørgsmål til de respektive fagfolk.

Efterfølgende serveres aftenens middagsretter, både som dysfagi og alm. - således er der også mulighed for at hygge sig med beboere, pårørende, frivillige og personale.

Tilmelding nødvendig - foregår til sekr. Marianne senest fredag d. 1.3.19.

 

De bedste hilsner

Inger Marie

Centerchef

Tak for en skøn fest

15.02.2019

Vi, i Betty Sørensen Parken, ønsker at sige alle jer, som gjorde kobberfesten til en uforglemmelig dag, en stor og varm tak.

Tak for hilsner, underholdning, hjælp og positiv opbakning.

Læs VAF artiklen her:

https://vafo.dk/vejle/Millionaerernes-plejehjem-Vi-kigger-indenfor/artikel/592025

Kopperfest på Betty Sørensen Parken

16.01.2019

Tirsdag d. 12.2.19 er Betty Sørensen Parken igen i festhumør og fejrer 12½ året for stedets eksistens.

Beboere, pårørende, og personale inviteres hermed til fejring og markering af denne dag.

Festprogram:

Kl. 8.00 - 11.00 Kobberbrunch

Kl. 12.00 Suppe fra kobbergryden

Kl. 15.00 Kaffe rundt om i huset

Kl. 18.00 Festmiddag

 

Dagen vil blive krydret med musikalsk underholdning bl.a. Helge Engelbrecht - med plads til en kobbersang og dans.

 

Gæstepris: Brunch og suppe 100 kr. Kaffe kr. 35.

Festmiddag 200 kr.

Heldagsarrangement 300 kr.

 

Tilmelding absolut nødvendig - til sekretæren Marianne

senest d. 4.2.19, hvor betaling gennemføres samtidig.

Restauranten er denne dag lukket for øvrigt salg.

 

De bedste kobberhilsner

Inger Marie

Restaurant Betty Sørensen Parken

14.01.2019

Små ændringer i 2019

De seneste 2 år har priserne i Restaurant Betty Sørensen Parken været uændret. Pr. 14.1.19. vil der være små ændringer i at spore. Læs mere på under fanen restaurant - menukort

 

Kulturfestival for niende gang: Karoline-pige og 70'er tema i mad og musik

06.06.2018

Læs mere:

https://vafo.dk/vejle/Kulturfestival-for-niende-gang-Karoline-piger-og-70er-tema-i-mad-og-musik/artikel/543772

"Livet skal være meningsfuldt, uanset hvor man bor"

01.06.2018

Læs artiklen på side 8 af Nis Peter Nissen om hvordan Kirsten Suhr selv har valgt det plejehjem, hvor hun en dag skal bo.

https://www.alzheimer.dk/media/17360/demens_4_2011_low.pdf

Anderledes plejehjem satser på det gode liv

02.02.2018

Læs artiklen her:

https://fagligsenior.dk/2018/02/02/anderledes-plejehjem-satser-paa-gode-liv/

Beboer på Betty Sørensen Parken er Dagens portræt i Vejle Amts Folkeblad

22.08.2016

Vejle Amts Folkeblad har været på besøg på Betty Sørensen Parken og lavet et portræt af Bent Robert Jørgensen, der har boet på Betty Sørensen Parken siden pljecentret åbnede for ti år siden.

Robert, der blev lam i venstre side, siger blandt andet i portrættet: - "Jeg er dybest set en glad mand med et lyst livssyn. Jeg tror, jeg har klaret det, fordi jeg hele vejen igennem har haft opbakning af min familie og venner. Det betyder alt."

Læs hele portrættet her.

Betty Sørensen Parken fylder 10 år

10.08.2016

Fokus på beboerne og deres hverdag har i ti år været tilgangen på Betty Sørensen Parken, der i dag runder et skabt hjørne. TV Syd har været forbi for at tegne et portræt af det skønne sted med beboerne i centrum - og ikke mindst en fantastisk udsigt over Vejle Fjord.

Se mere på TV Syds hjemmeside

10 års jubilæum 10. august på Betty Sørensen Parken

04.08.2016

Læs det rørende jubilæums-interview med chef for Betty Sørensen Parken, Inger Marie Eriksen, og mød social- og sundhedsassistent Jette Christensen og beboer Bent Robert Jørgensen, som alle har været med helt fra starten.

Læs interviewene her

Interviewene bringes i forbindelse med Betty Sørensen Parkens 10 års jubilæum, som fejres den 10. august med reception og "Åbent Center" fra klokken 11.00-13.00. Her bydes på et glas vin, tapas, hyggelig musikalsk underholdning og mulighed for rundvisning.

Den 17. august er der festmiddag, musik og dans for beboere, personale, frivillige, direktion, Holger Bagger-Sørensen og bestyrelsen på Kursus- og Konferencecentret Severin i Middelfart.

Kulturfestival 2016

27.06.2016

Kulturfestival 2016 - er slut.

Skiltene i gadelygterne er nedtaget, scenen er afhentet, festpladsen er fejet - resterne er spist og slanterne drukket. Alle er godt hjemme i Betty Sørensen Parken efter en rejse til Grækenland, Holland og Bloksbjerg.

En meget stor tak til alle deltagere, der var med til at skabe fest, glæde, fornøjelse og masser af hjertelige oplevelser gennem 4 kulturelle dage. En særlig tak skal lyde til personalet, som igen i år bakkede festivalen op både i arbejdstiden og som frivillig, med det mål at give beboerne større muligheder for deltagelse og udbytte af festivalens mange tilbud. De frivillige, der er tilknyttet Betty Sørensen Parken er det bærende grundlag for afvikling af de mange festdage, - disse svigtede bestemt heller ikke i år - tværtimod !! De blev igen garant for god stemning og sammenhæng. Skønt igen at betragte de mange uegennyttige kræfter, der kan samles - det er en nydelse at opleve og gør mig stolt af at være en del af.

Det er mit store håb at der er stemning og opbakning til endnu en festival i 2017 - tidspunkt er lidt uvis i skrivende stund. I år har festivalen været i stor konkurrence med skoler og gymnasiets sidste uge inden sommerferien. Da kampen mod skolevæsnet om at rykke ferien en uge synes tabt på forhånd - er det sandsynligt at  KF 2017 bliver afviklet i uge 24.

Uanset  tidspunkt modtager vi allerede nu forslag og ideer til bidrag og indhold.

På gensyn og tak for KF 2017

 

Inger Marie

 

 

 

Livet skal leves - hele livet

01.01.2016

Et filmhold har besøgt Betty Sørensen Parken.

Se det flotte resultat:

 

 

OK-Fonden bygger "Byen for livet" - en demensbydel i Odense

04.06.2015

OK-Fonden vil, i et tæt samarbejde med Odense Kommune, bygge og drive "Byen for livet" en demensbydel i Odense. Bydelen forventes at huse mellem 200-300 mennesker med demens. Den vil med sin størrelse og nytænkning, i både form og indhold, være den første af sin slags i Danmark.

OK-Fonden har sammen med Støtteforeningen Margurittens venner gennem længere tid søgt en kommunal partner til at udvikle en bydel, som er særligt indrettet til at støtte og give livskvalitet til mennesker med demens. Projektet hedder "Byen for livet" og har en stærk vision om, at "Livet skal stå forrest - også for mennesker med demens". "Byen for livet" realiseres i tæt samarbejde med Odense Kommune.

"I OK-Fonden har vi en vision om, at "Livet skal leves - hele livet", og vi har en ambition om, at vi som mennesker skal have lov til at leve vores liv, som vi kan og vil det, uanset at rammerne for det forandres over tid.

For et års tid siden tog vi kontakt til Odense Kommune med henblik på få skabt et helt unikt demenstilbud i Danmark. Det afgørende for os var at finde en kommune, der har vist villighed til at gå forrest, og som tør tænke i nye "Boliger for livet" og i nye velfærdsløsninger. Det er også afgørende med en central geografisk placering, og derfor har Odense været et helt oplagt valg for projektet" siger formand for OK-Fonden, Michael Brostrøm.

"Vi sætter barren højt, og vi tror på, at "Byen for livet" vil blive noget, som forskere, pårørende og praktikere vil rejse til - fra nær og fjern. Projektet vil danne skole for den måde, vi sætter mennesket i centrum på, både når det gælder boligen og måden livet udfolder sig på, når projektet står færdigt om 3-4 år", fortsætter Michael Brostrøm.

Demensudfordring kræver nye løsninger

Grundet en længere levealder vil et stigende antal borgere udvikle demens. I gennemsnit får ca. to odenseanere hver dag konstateret demens, og i alt lever omkring 90.000 danskere med sygdommen. En sygdom, der skaber omfattende forandringer i livet for både den ældre og for de pårørende.

"Allerede i dag er demens en stor udfordring, og den vil kun blive større de kommende år. Ved at bygge en demensbydel kan vi indrette nogle omgivelser og nogle boliger, der er særligt egnet til at give støtte og livskvalitet til mennesker med demens", udtaler rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense, Per Berga Rasmussen (Ø). "Vi skal lade os inspirere af den mest aktuelle viden på området, f.eks. fra Holland, i udformningen af bydelen, og det er en ambition, at vi sammen skaber et eksempel til efterfølgelse på demensområdet i resten af landet og måske også verden".

Målet er at skabe rammerne for et liv med selvstændighed og livskvalitet på trods af en sygdom, der gør folk dybt afhængige af andre. Det betyder, at der skal skabes boliger og indsatser, der gør livet så attraktivt som muligt i alle faser af sygdomsforløbet med demens.

Viden, vækst og byudvikling

Ambitionen er at skabe en inkluderende bydel med unikke boliger og tilbud til demente, men også at sætte Odense på landkortet i forhold til demensforskningen. Planen er at etablere testmiljøer og forskningsaktiviteter omkring bydelen, som både kan bidrage med ny vigtig viden, vækst og nye arbejdspladser.

"Det her er en fantastisk mulighed for Odense. Det giver os nemlig mulighed for på en og samme tid at øge velfærden markant for en sårbar gruppe af mennesker, samtidig med at vi producerer ny viden og vækst i byen. Jeg er derfor meget glad og stolt over, at OK-Fonden har valgt at satse på Odense", siger Odenses borgmester, Anker Boye (S).

"Vores samarbejde med OK-Fonden er med til at understøtte vores mål om at være en moderne storby, hvor livskvalitet for den enkelte er helt centralt. Samarbejdet støtter op om at give den enkelte - trods en demens - de bedste forudsætninger for at være herre i eget liv og dermed øge livskvalitet" siger By- og Kulturrådmand, Jane Jegind (V).

Det ambitiøse byggeri finansierens af OK-Fonden, og det vil have positiv betydning for både velfærd, vækst og byudvikling i Odense. Ligeledes har Det Obelske Familiefond støttet projektet med midler til at undersøge udfordringer og muligheder i projektet.

Arbejdet med at finde en passende grund i Odense by er allerede i gang, og demensbydelen ventes fuldt realiseret i løbet af 2018.

D. 25. august 2015 vil der i Odense blive afholdt åbningskonference for projektet med deltagelse fra både vidensinstitutioner, interesseorganisationer, pårørende og interesserede kommuner.

Samarbejdserklæring mellem parterne blev underskrevet d. 3. juni af OK-Fondens formand Michael Brostrøm, Odenses borgmester Anker Boye (S), Ældre- og Handicaprådmand Per Berga Rasmussen (Ø) og By- ogKulturrådmand Jane Jegind (V).

Ansatte i Betty Sørensen Parken bag støtte-dag for Kræftens Bekæmpelse

26.08.2013

Tirsdag var en helt speciel dag i Betty Sørensen Parken i Vejle. De ansatte klædte sig i en sort eller pink t-shirt fra Kræftens Bekæmpelse som et symbolsk udtryk for den støttedag, de havde tilrettelagt for to kræftsyge kolleger.

Læs hele artiklen fra Vejle Amts Folkeblad.

En praktikants møde med Betty Sørensen

01.08.2013

Mit møde med Betty Sørensen Parken

 - skrevet af Karsten Flugt

I det efterfølgende vil jeg prøve at fortælle min historie om mit møde med Betty Sørensen. 

Historien starter tilbage midt i marts, hvor jeg gik på et kursus for ledige hos firmaet Balisager i Vejle, da jeg havde gået ledig i en længere periode. Her fik jeg mulighed for at komme til samtale om virksomhedspraktik i Betty Sørensen Parken.

Jeg forberedte mig til samtalen ved at læse på hjemmesiden, og da jeg kendte en, som boede der, følte jeg mig godt forberedt. Til samtalen var gruppelederen og souschefen til stede, og jeg mærkede hurtigt, at kemien var i orden og at stemningen i det hele taget var meget positiv. Under rundvisningen fik jeg også hilst på lederen, - her var kemien også tilstede.

 Så det var med en god fornemmelse, at jeg tog hjem og ventede på telefonopkaldet, - om jeg var købt eller solgt. Jeg var heldigvis købt, så jeg startede d.2. april i virksomhedspraktik på 1 måned.

Det viste sig hurtigt, at den positive stemning fra samtalen var sigende for holdningen og væremåden på hele centret. Kollegaerne var og er utrolig rare og hjælpsomme, og det er også nogle søde borgere, som bor i Betty Sørensen Parken. Så måneden i virksomhedspraktik fløj af sted.

Betty Sørensen og undertegnede blev enige om, at vi gerne ville se mere til hinanden. Så aftalen blev forlænget med en løntilskudsperiode på 3 måneder fra d. 1. maj. Efter lidt fnidder med det offentlige system, gik også denne aftale i orden.

D. 1. maj kastede jeg mig ud i løntilskudsperioden, hvor jeg også fik mulighed for de første aftenvagter, hvilket passede mig rigtig godt. Jeg blev inviteret med til den store OK-Fest, som blev afholdt på Munkebjerg i Vejle, - en stor oplevelse, da det gav mig en god fornemmelse af hvad OK-Fonden er for en størrelse på landsplan. Sidst men ikke mindst var maden til festen rigtig god.

I juli fik jeg oplevet kulturfestivalen, som var en oplevelse, og noget som jeg aldrig har prøvet før. Midt i juni fik jeg en mental krise, da der var for mange ting, som ramlede for mig. Her fik jeg god støtte af Betty Sørensen Parkens souschef og de andre kollegaer til at komme igennem krisen. Souschefen og jeg har i det hele taget haft mange gode snakke i min tid i Betty Sørensen Parken, hvilke jeg har fået meget ud af.

Den positive stemning i Betty Sørensen Parken har været der under hele forløbet, hvilket har glædet og overrasket mig meget, sådan en stemning har jeg aldrig mødt i mit arbejdsliv.

Når min 3 måneders løntilskudsperiode udløber d.4.august vil jeg søge ind i afløserkorpset. Jeg håber, at Betty og undertegnede forsat vil kunne få glæde af hinanden i en eller anden funktion i fremtiden.   

En praktikants møde med Betty Sørensen

01.08.2013

Mit møde med Betty Sørensen Parken - skrevet af Karsten Flugt

 

I det efterfølgende vil jeg prøve at fortælle min historie om mit møde med Betty Sørensen. Historien starter tilbage midt i marts, hvor jeg gik på et kursus for ledige hos firmaet Balisager i Vejle, da jeg havde gået ledig i en længere periode. Her fik jeg mulighed for at komme til samtale om virksomhedspraktik i Betty Sørensen Parken. Jeg forberedte mig til samtalen ved at læse på hjemmesiden, og da jeg kendte en, som boede der, følte jeg mig godt forberedt. Til samtalen var gruppelederen og souschefen til stede, og jeg mærkede hurtigt, at kemien var i orden og at stemningen i det hele taget var meget positiv. Under rundvisningen fik jeg også hilst på lederen, - her var kemien også tilstede. Så det var med en god fornemmelse, at jeg tog hjem og ventede på telefonopkaldet, - om jeg var købt eller solgt. Jeg var heldigvis købt, så jeg startede d.2. april i virksomhedspraktik på 1 måned. Det viste sig hurtigt, at den positive stemning fra samtalen var sigende for holdningen og væremåden på hele centret. Kollegaerne var og er utrolig rare og hjælpsomme, og det er også nogle søde borgere, som bor i Betty Sørensen Parken. Så måneden i virksomhedspraktik fløj af sted. Betty Sørensen og undertegnede blev enige om, at vi gerne ville se mere til hinanden. Så aftalen blev forlænget med en løntilskudsperiode på 3 måneder fra d. 1. maj. Efter lidt fnidder med det offentlige system, gik også denne aftale i orden. D. 1. maj kastede jeg mig ud i løntilskudsperioden, hvor jeg også fik mulighed for de første aftenvagter, hvilket passede mig rigtig godt. Jeg blev inviteret med til den store OK-Fest, som blev afholdt på Munkebjerg i Vejle, - en stor oplevelse, da det gav mig en god fornemmelse af hvad OK-Fonden er for en størrelse på landsplan. Sidst men ikke mindst var maden til festen rigtig god. I juli fik jeg oplevet kulturfestivalen, som var en oplevelse, og noget som jeg aldrig har prøvet før. Midt i juni fik jeg en mental krise, da der var for mange ting, som ramlede for mig. Her fik jeg god støtte af Betty Sørensen Parkens souschef og de andre kollegaer til at komme igennem krisen. Souschefen og jeg har i det hele taget haft mange gode snakke i min tid i Betty Sørensen Parken, hvilke jeg har fået meget ud af. Den positive stemning i Betty Sørensen Parken har været der under hele forløbet, hvilket har glædet og overrasket mig meget, sådan en stemning har jeg aldrig mødt i mit arbejdsliv. Når min 3 måneders løntilskudsperiode udløber d.4.august vil jeg søge ind i afløserkorpset. Jeg håber, at Betty og undertegnede forsat vil kunne få glæde af hinanden i en eller anden funktion i fremtiden.