Artikler

"Medarbejderne med når arbejdet planlægges"

(Pensionistavisen maj 2010)


I efteråret havde OK Fonden i Vejle inviteret alle fritvalgskunder til boller, lagkage og kaffe i Betty Sørensen Parken og det blev en hyggelig eftermiddag. Mange var der for første gang og tog imod tilbuddet om at komme på rundvisning i parken. Inviteret var også det personale, som kommer ud til de visiterede borgere.

- Det viste sig, at det var en god og uformel måde at mødes på, fortæller leder af OK Fonden i Vejle Inger Marie Eriksen.

OK Fonden leverer hjemmehjælp og hjemmeservice til 70 - 75 borgere uden for Betty Sørensen Parken og det sørger et personale på ca. 20 medarbejdere for.

- De opgaver, vi løser, ligger primært om dagen, men vi har også et par medarbejdere, som kører ud om aftenen og natten. Medarbejderne er hovedsageligt social- og sundhedsuddannet og vi får løbende uopfordrende ansøgninger, så vi har ingen problemer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft, siger hun. Vi har også et lavt sygefravær. Det skyldes, at medarbejderne kommer ud til de samme borgere og er med til at tilrettelægge deres eget arbejdet. Vi kører ikke efter stopur og tager arbejdet 5 minutter mere den ene dag, falder planlægningen ikke sammen af den grund, siger Inger Marie Eriksen.

Vi er underlagt de samme arbejdsregler, som den kommunale hjemmepleje, men har metodefrihed. Den hjælp, vi yder, aftales med borgerne individuelt, for det er forskelligt, hvordan den skal gives hos den enkelte. Vi har købt robotstøvsugere, som har vi har med ude hos dem, som gene vil have det. På den måde får de en ekstraydelse ved, at der støvsuges under sengen og andre møbler, hvor vi normalt ikke støvsuger. Inger Marie Eriksen fortæller, at OK Fonden arbejder ud fra værdier, som medarbejderne skal kende. - Vi skal kendes for at levere kvalitet og vores motto er, at "Livet skal leves hele livet" og "retten til at leve godt". Vi mener, at der skal være plads til forskellighed og at det bør være en menneskeret at kunne gøre tilværelsen så behagelig, som man ønsker og har ressourcer til.